Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Irak Vizesi Vize işlemleri

Irak Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Irak Vizesi Nasıl Alınır?

 Irak hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasında vize uygulamalarına yönelik bir anlaşma imzalanmıştır. Irak hükümeti, Türk vatandaşlarına vize konusunda çok farklı prosedürler uygulamaktadır.
Örneğin karayolu ile Irak’a seyahat edecek olan Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) pasaport sahipleri seyahatlerinden önce Irak’ın ülkemizdeki dış temsilcililiklerine (Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ve Gaziantep Başkonsolosluğu) başvuru yaparak vize almalıdır.

Irak Vizesi Nasıl Alınır?

Irak vize işlemlerini değerlendirme ve karar verme yetkisi yalnızca Ankara’daki Irak Büyükelçiliği, İstanbul’daki Irak Başkonsolosluğu ve Gaziantep’teki Başkonsolosluğu’ndadır. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun bu temsilciliklere şahsen ya da elçiliğin yetkilendirdiği acenteler aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ofisiyle Irak Vize işlemleriyle ilgili hizmet vermektedir. Sizin yapmanız gereken bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden 2024 güncel evrak listesini talep etmektir. Evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo aracılığıyla ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu teslim alıp adresinize göndereceklerdir.

Irak Havaalanında Vize

Sadece Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları üçüncü bir ülkeye uğramadan doğruca Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye seyahat etmek isterlerse, havaalanına vardıklarında 10 gün kalış süreli giriş vizesi alabilmektedirler.

Eğer Irak Büyükelçiliği ya da Irak Başkonsolosluğu’ndan vize almadan Habur-İbrahim Halil sınır kapısına giderseniz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamları, ülkeye girişiniz için vize vermektedir. Ancak bu vize ile sadece Erbil, Süleymaniye ve Dohuk şehirlerini ziyaret edebilirsiniz. İbrahim Halil kara sınır kapısında verilen bu vize ile Irak Kürt Bölgesi dışında bir yere gitmek istediğinizde, Irak makamları ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptığınızı kabul eder ve sizi tutuklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için Irak’a yapacağınız seyahatiniz öncesi Ankara’daki Irak Büyükelçiliği,  İstanbul’daki Irak Başkonsolosluğu veya Gaziantep’teki Irak Başkonsolosluğu’na başvuru yaparak vize almanızı tavsiye ederiz.

Irak Havaalanı’nda vize uygulamasında pasaport türü önemlidir. Mesela; Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, Türkiye’den kalkan uçaklarla Süleymaniye, Erbil, Bağdat, Basra ve Musul’a uçtuklarında kapıda 10 gün kalışlı vize alabilmektedirler. Ancak bu uygulama Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahiplerini kapsamamaktadır. Bu kişiler, seyahatlerinden önce Irak’ın Türkiye’deki dış temsilciliklerine başvuru yaparak vize almalıdır. Aksi takdirde havaalanı sınır kapısında geri çevrilebilirler.

Irak hükümetinin Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulamaları bununla da sınırlı değildir. Irak’a Türkiye dışından seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşları havaalanlarında giriş vizelerinden yararlanamaz. Bu nedenle Irak seyahatlerinden önce bulundukları ülkedeki Irak temsilciliklerinden vize almaları gerekir.

İster havaalanına varışta isterse seyahat öncesi Irak Büyükelçiliği veya Irak Başkonsolosluğu’ndan vize almış olun, ülkede kalış süreniz yalnızca 10 gündür. Eğer Irak’ta 10 günden fazla kalmak istiyorsanız, bulunduğunuz ilin valiliklerine bağlı ikamet bürolarına başvurarak oturma izni almanız gerekir. Aksi takdirde tutuklanmanız söz konusu olabilir.

Irak İkamet Kanunu’na göre, ikamet izni alarak 10 günden fazla bu ülkede kalan Türk vatandaşlarının Irak’tan ayrılmadan önce ikamet bürosuna giderek çıkış vizesi alması gerekiyor. Bu işlemi yapmadığınız takdirde ülkeden ayrılmanıza izin verilmeyeceğini unutmayınız.

Ayrıca Irak’a çalışmaya giden Türk vatandaşları şahsen ya da kendilerini Irak’a getiren aracı firma temsilcisi aracılığıyla Irak’a gelişlerinde ikamet izinlerini, Irak’tan ayrılışlarında çıkış izinlerini almalıdırlar.

Irak Vizesi

Irak vize işlemlerini değerlendirme ve karar verme yetkisi yalnızca Ankara’daki Irak Büyükelçiliği, İstanbul’daki Irak Başkonsolosluğu ve Gaziantep’teki Başkonsolosluğu’ndadır. Irak vizesine başvuru yapmak isterseniz evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yaptıktan sonra sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştireceklerdir.  Irak vizesi için gerekli evrakların 2024 güncel listesini öğrenmek için yetkilimizi arayabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

Irak Vizesi Başvuru Formu

Irak vize işlemlerinin ilk aşaması Irak Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Irak Konsolosluğu tarafından hazırlanan bu form, vize yetkilisinin başvuru sahibi hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Irak vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak, eksiksiz, büyük harflerle ve tükenmez kalemle doldurulmalıdır. Formda yazacağınız bilgilerin gerçeğe uygun ve eksiksiz olmasına özen gösteriniz. Birbiriyle çelişen bilgiler vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır. Ayrıca başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgileri belgelerle ispatlamanız istenebilir. Formu doldurup, ilgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırıp, imzanızı attıktan sonra başvuru formunuzu dosyanıza ekleyebilirsiniz.  Bu arada formdaki imzanızın pasaporttaki imzanızla benzer olmasına özen gösteriniz.

Irak Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Irak vizesi için hazırlamanız gereken evraklar seyahat türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir. Irak vize türleri şu şekilde kategorize edilmektedir.

  • Turistik Vize
  • Ticari Vize
  • Ziyaret Vizesi
  • Çalışma Vizesi
  • Öğrenci Vizesi

Yazımızın devamında Irak vize evraklarıyla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Seyahat türünüze göre hangi evrakları hazırlamanız gerektiğinizi öğrenmek için yetkilimizi arayabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

Irak vize başvurusu için gerekli evrakları şöyle sıralayabiliriz. Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olan Irak vize başvuru formu, en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, 3 adet biometrik fotoğraf, konfirme edilmiş otel rezervasyonu,  Irak’ta kalınacak süreyi kapsayan özel seyahat sağlık sigortası, seyahat süresi boyunca kişinin kendisini finanse edebilecek miktar olan banka hesap cüzdanı, Irak’a kendi aracılığıyla seyahat edecek olanlardan gümrük geçiş karnesi,  ehliyet ve ruhsat fotokopisi ve uçak rezervasyonu. Ayrıca vize yetkilisinin gerekli gördüğü takdirde ek evrak talep edeceğini unutmayınız!

Irak Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Irak vize işlemlerinin sonuçlanma süresi evraklarınızın tamamlanması, vize yetkilisinin ek evrak talep etmesi, resmi tatiller ve Büyükelçilik ve Başkonsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Eğer tüm evraklarınız tam ise Irak vizeniz yaklaşık 7- 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Eğer Irak vizenizin planladığınız tarihte elinize ulaşmasınız isterseniz seyahat tarihinizden en az 1 ay önce başvurunuzu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Irak Vize Ücreti 2024

Irak vize ücretleri vize türüne ve kalış sürenize göre değişiklik göstermektedir. Seyahat amacınıza karar verdikten sonra Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimizi arayarak ödemeniz gereken vize ücretinizle ilgili bilgi alabilirsiniz. Yetkilimiz size ödeyeceğiniz tutarla ilgili bir bilgilendirme maili gönderecektir. Bu maildeki tutar; vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi ödemeden vize başvuru işlemleriniz tamamlanmamaktadır. Vize ücretinizi dilerseniz şahsen ofisimize getirebilir isterseniz banka hesabımıza havale ile gönderebilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi ödedikten sonra dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir.

Irak Vizesi Reddi

Evraklarınızı teslim etmiş olmanız ya da vize ücretinizi yatırmış olmanız vizenizin olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Vize yetkilisi gerekçe göstermeksizin vizenizi reddedebilir. Vizenizin red edilmesinde en önemli etken, evraklarınızın eksik olması, maddi imkanınızın seyahatinizi gerçekleştirmeye yetmeyeceği düşüncesidir. Vizeniz olumsuz sonuçlandığında eksiklerinizi tamamlayıp Irak Büyükelçiliği’ne tekrar başvuru yapabilirsiniz. Aynı hataları tekrar yapmak istemezseniz başvuru öncesi danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.

Irak Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Irak vizenizin onaylanmış olması ülkeye girişinizi garanti etmez. Irak’a girişinize sınır görevlileri karar verecektir.
Irak vizesine başvuru yaparken pasaportunuzun eski ve yırtık olmamasına dikkat ediniz. Eğer vizeniz onaylanmış olsa bile eğer pasaportunuz yırtık ise ülkeye girişinize izin verilmeyebilir.
Irak’a seyahat ederken yanınızda bulunduracağınız para miktarı ile ilgili sınırlama vardır. Ayrıca 10 bin doların üzerindeki paranın ülke dışına çıkarılması da suç teşkil etmektedir. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek