Mısır Vizesi
Mısır vize başvuruları sonuçlanma süreleri öngörülebilir değildir. 45 yaş altındaki kişilerin başvurularının sonuçlanması birkaç ayı bulabilmektedir. 45 yaş üstündeki kişilerin vize başvuruları başvuru tarihi sonrası 3 iş gününün sonunda neticelenmektedir. Bu süre içerisinde 45 yaş altı başvuru sahiplerinin pasaportları başvuru sahiplerine geri verilmektedir. Soruşturması tamamlanan dosyalar için pasaportlar vize basım işlemleri için 3 iş günlüğüne Konsolosluğa teslim edilecektir. Mısır vize başvurularının geç neticelenmesi ihtimalinden dolayı ücretli otel rezervasyonu ve uçak bileti satın alımı yapmamanızı tavsiye ederiz.
Mısır Vizesi İle İlgili Genel Bilgiler
Mısır Hükümeti, ülkesine seyahat edecek Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahibi kişilerden vize istemektedir. Yeşil pasaport (hususi),Gri pasaport (hizmet pasaportu) ile Diplomatik pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 günü aşmamak kaydı ile Mısır’a vizesiz seyahat edebilirler. Mısır’a çeşitli amaçlar için (turistik gezi, ticari ilişkiler veya eğitim gibi) seyahat edecek kişilerin, seyahat amaçlarına uygun vize başvurusunda bulunarak, evraklarını Mısır Konsolosluğu'nun belirlediği yönergelere uygun olarak hazırlamaları önemlidir.
Mısır’a yapacağınız turistik seyahatler için Mısır turistik vizesine, iş ve ticaret gezisi ile fuara katılım için yapacağınız seyahatler için Mısır ticari vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Uzun ya da kısa süreli eğitim almak için Mısır’a gidenler, konsolosluğa Mısır eğitim vizesi için başvuru yapabilirler.
Mısır Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Mısır vizesi için sayfamızda bulunan gerekli evrakları hazırladıktan sonra ofisimize ulaştırmanız halinde işlemlerinizi başlatmaktayız. Vize kriterlerinin çeşitlilik arz ettiği ve zaman içerisinde değişebildiği ortamda sizden istenen belgeleri toplamış olmanız yeterli olmayabilir. Vize başvuru dosyasının güncel bilgilere vakıf deneyimli vize danışmanları tarafından hazırlanmasında, sizin adınıza fayda vardır. Mısır’a seyahat edecek kişilerin öncelikle seyahat amaçlarını açıklığa kavuşturmaları gerekir.
Tatil yapmak, ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek için gezi planlıyorsanız Mısır turist vizesine başvurmalısınız. Ticaret yapmak, iş anlaşması yapmak veya fuarlara katılmak için seyahat ediyorsanız, Mısır ticari vizesine başvurmak için evrak hazırlığı yapmalısınız. Mısır’da bulunan eğitim kurumlarında uzun ya da kısa süreli eğitim almak için seyahat ediyorsanız, Mısır öğrenci vizesi talep etmeniz gerekir. Vize başvurusu, istenen belgelerin hazırlanarak başvuru dosyası halinde konsolosluk vize departmanına sunulması ile başlatılmış olur. Talep edilen her vize türü kendi içinde farklı belgelerin hazırlanmasını gerektirir. Doldurulması gereken Mısır vize başvuru formu, başvurulan vize türüne uygun Mısır vize talep dilekçesi konsolosluğa sunulacak evraklar arasındadır.
45 yaş altındaki kişilerin Mısır vize başvuruları Mısır diplomatik mecralarının değerlendirme aşamalarına bağlı olarak uzun sürede sonuçlanmaktadır. Bu süreçte ihtiyacınız olması halinde pasaportunuz konsolosluktan teslim alınarak tarafınıza iletilir. İşlem konsolosluk makamınca sonuçlandırıldığında size bilgi verilir ve pasaportunuz sizden teslim alınarak tekrar Mısır Konsolosluğu'na iletilir. Alınan her vize reddi seyahat sicilinizi olumsuz etkilemektedir. Mısır vize reddi, yalnızca ret alınan ülke için değil diğer ülkeler için yapacağınız vize başvurularınızı da olumsuz etkileyecektir.
Mısır Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hakkında
Vize başvurusu yapabilmek için, son on yıl içerisinde alınmış, geçerlilik süresi yeterli (talep edilen vize bitiminden sonra en az 6 ay) bir pasaportunuzun bulunması zorunludur. Pasaportunuzun en az iki sayfası boş olmalı, pasaport hasarlı veya yırtık olmamalıdır. Mısır vize başvurularında ibrazı zorunlu olan bir diğer evrak da başvuru formudur. Mısır vize başvuru formunu eksiksiz doldurarak vize servisimiz yetkililerine sununuz. Vize başvurunun doldurulması konusunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz.
Kimlik kartınızın fotokopisi, yüz ifadenizin net olarak görüldüğü, biometrik ölçülerde çekilmiş iki adet fotoğraf ile seyahatinizin masraflarını karşılayacak gelir kaynaklarınızı gösteren belgeler, vize başvuru dosyasında bulunması gereken evraklardır.
Seyahatinizin gidiş ve dönüş tarihlerini gösteren, ulaşım ve konaklama ön rezervasyon evrakları vize başvuru evraklarının arasına konması gerekir. Mısır seyahatiniz sonrasında Türkiye’ye döneceğinizi ifade etmesi açısından önemli olduğu için konsolosluk tarafından talep edilmektedir. Mısır vize başvuruları için ibrazı zorunlu olan uçak ve otel rezervasyonlarınızı yapmaktayız.
Mısır Vize Ücreti 2024
Mısır vize ücreti konsolosluğa ödenen vize harcı ile yetkili acente veya danışmanlık firmalarına ödenen hizmet bedellerinden oluşmaktadır. Talep edilen vize türüne ve süresine, ülkeye ne kadar giriş hakkı verdiğine bağlı olarak Mısır vize ücretleri farklılık gösterebilir. Yabancı ülke pasaportları ile yapılan başvurularda da farklı ücretler oluşabilmektedir. Mısır vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda, yatırmış olduğunuz vize harç bedeli konsolosluk tarafından geri iade edilmemektedir. Şahsi başvurunuz için hesaplanacak, güncel Mısır vize ücreti bilgisini 0(312) 419 56 41 arayarak öğrenebilirsiniz.
Yabancı Pasaport Sahiplerinin Mısır Vize İşlemleri Hakkında
Türkiye’de oturum izni bulunan Yabancı ülke vatandaşları, Mısır vize başvurularını, Türkiye’de bulunan Mısır Büyükelçiliği'ne veya Mısır Konsolosluğu'na yapabilirler. Yabancılar vize başvurularında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından istenen belgelere ilave olarak, Türkiye’de almış oldukları oturum izni belgelerini de ibraz etmeleri gerekir. Yabancı pasaport ile yapılan başvurular Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurularına nazaran biraz daha geç sürede sonuçlanabilmektedir.
Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Seyahat tarihinizle bağlantılı olarak vize başvuru zamanını doğru belirlemek gerekir. Mısır Konsolosluğu 3 ay öncesinden başvuruları değerlendirmeye almaktadır. Vize başvurunuzu mümkün olan en erken tarihte yapmanızı, Konsoloslukta oluşabilecek yoğunluklardan etkilenmemek ve seyahat tarihine kadar vizenizin yetişmesi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamak için öneririz. 20 yaşından küçük ve 45 yaşından büyük başvuru sahiplerinin Mısır vize başvuruları daha kısa zamanda sonuçlanmaktadır. Mısır vize işlemlerinin sonuçlanması, 45 yaşından küçük başvuru sahipleri için, tüm evrakların teslim edildiği tarihten başlayarak 90 günü bulabilmektedir. Bu süre kesin olmayıp talep edilen vize türüne, süresine ve başvuru sahibinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bayram ve resmi tatilleri öncesinde konsolosluklarda oluşabilecek yoğunluklarda süreyi etkilemektedir
Mısır Konsolosluğu 20 yaşından küçük ve 45 yaşından büyük başvuru sahipleri için kolaylık sağlayarak daha kısa sürede vize başvurularını sonuçlandırabilmektedir.
Mısır'a yapacağınız seyahatleriniz için yapacağınız tüm vize başvurularınızı incelemeye alarak, kabul ya da reddetme yetkisi sadece Mısır Büyükelçiliği veya Mısır Başkonsolosluğu’na aittir.
Vize başvuru evraklarının hazırlanarak, Mısır Konsolosluğu'na teslim edilmesinden sonra işlemlerin sonuçlanması yalnızca Mısr diplomatik temsilciliklerinin yetkisi altındadır. Resmi tatillere ve iş yoğunluğuna bağlı olarak süre uzayabilmektedir.
Mısır Vize Reddi
Mısır vize başvurunuz herhangi bir nedenden dolayı reddedilebilir. Bu durumda Mısır Konsolosluğu, başvurunuzun neden reddedildiğini maddeler halinde izah eden bir ret mektubunu, beyan etmiş olduğunuz irtibat adresinize gönderecektir. Reddedilme gerekçelerini öğrendikten sonra, eksik kalan kısımları tamamlayarak tekrardan bir vize başvurusu yapabilirsiniz. Konsoloslukların reddedilen başvurularda, vize başvuru işlem ücretlerini iade etmediklerini bilmenizi isteriz. Mısır vize başvurularını değerlendirerek olumlu ya da olumsuz karar verme yetkisi sadece Mısır Konsolosluğuna aittir. Vize servisimizin karar verme noktasında hiçbir yetkisi yoktur.