Cezayir İş Vizesi / Çalışma İzni
Cezayir'de pek çok iş olanağı bulunmaktadır. Cezayir’e yatırımlar arttıkça iş olanakları da artmaktır. Bu nedenle yatırım yapmak veya çalışmak amacıyla Türkiye'den pek çok kişi her yıl Cezayir çalışma vizesi başvurusu yapmaktadır.
Cezayir çalışma vizesi başvuru prosedürleri ve Cezayir çalışma vizesi için hazırlamanız gereken evraklar listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz.
Cezayir Çalışma İzni vize başvurunuzu vize servisimiz ile yapabilirsiniz. Çalışma izni başvurunuzu yapabilmemiz için şahsen konsolosluk ofisinde bulunmanıza gerek yoktur, aşağıdaki evrakları ofisimize ulaştırmanız yeterli olacaktır.
Cezayir Çalışma İzni (Traveil) İçin Gerekli Evraklar
- 1- Pasaport ve Eski Pasaportlar
- 2 - Cezayir’deki firmayla yapılan iş sözleşmesi: Cezayir Çalışma Bakanlığı onaylı olmalıdır.
- 3 - Ülkeye geri dönüş taahhütnamesi: Cezayir Çalışma Bakanlığı Onaylı olmalıdır.
- 4 - Geçici çalışma izni. Çalışma Bakanlığı Onaylı olmalıdır.
- 5 - Vize Talep Dilekçesi: Türkiye’de çalıştığınız kurum tarafından Cezayir Konsolosluk nezdine hitaben yazılacak dilekçede, ad ve soyadınız, ziyaret amacınız ve çalıştığınız kurumdaki pozisyonunuz net olarak belirtilmelidir. Seyahatinizin gidiş-dönüş tarihleri ile bu süre zarfında izinli olduğunuz ve tekrar geri döneceğiniz beyan edilmelidir. Vize talep dilekçesi kurumun resmi yazışmalarda kullandığı başlıklı kâğıda yazılmalı, kurum yetkilisi tarafından imza/kaşe yapılmalıdır
- 6- 2 adet biometrik fotoğraf: Arka fonu beyaz, yüz ifadesi net, biometrik ölçülere uygun, 3 cm x 3,5 cm ölçülerinde iki adet fotoğraf vize başvuru dosyasına konması gerekir. Vize başvuru dosyasına koymuş olduğunuz biometrik fotoğraflarınızın güncel olmasına dikkat ediniz. Fotoğrafınız kimliğinizin tanınmasına olanak verecek şekilde güncel halinizi yansıtmalıdır.
Çalışmak İçin Neden Cezayir Tercih Ediliyor?
Cezayir’de temel geçim kaynağını petrol ve doğalgaz üretim ve ihracatından sağlamaktadır. Dünyanın en büyük 5. doğal gaz ihracatçısı ve 9. büyük petrol ihraç eden ülkesi Cezayir’dir. Cezayir 1962’de bağımsızlığını kazandıktan sonra özellikle petrokimya sanayi alanında ciddi atılımlar yapmıştır.
- Türkiye’ye olan yakınlığı,
- Yabancı yatırımcılara en az %30 yerli ortak şartı bulunması
- İnşaat sektöründeki geniş iş imkanları
- Güvenli ve istikrarlı ülke koşulları,
- Kısa zamanda tamamlanması planlanan büyük limanlar, köprü ve otoyollar, tren, tramvay, metro hatları, baraj, toplu konut, alışveriş merkezleri, turistik tesisler ve otel inşaatları.
- Akdeniz’e kıyı kesimlerdeki sahil şeridinde bulunan çok sayıda otelde başta aşçılık olmak üzere turizm/otelcilik sektöründe yabancı işçilere büyük oranda istihdam sağlanması.
- Tekstil sektörüne yapılan yatırımlarla mevcut ve yeni kurulan fabrikalarda işi bilen ve oradaki insanlara öğretebilecek durumda olan kesimci, bant ustası, modelist, model makineci, denim yıkama ustası, iplik ve kumaş fabrikalarında istihdam edilmek üzere tecrübeli personel ihtiyacının fazla olması
Cezayir Çalışma İzni Başvurularından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Eksik belge ile yapılan başvurular, hatalı bilgi beyanından dolayı reddedilebilir.
- Gerekli görüldüğünde Konsolosluklar ek evrak isteme hakkına da sahipler. Çıkış süresi ise teslim edilen vize başvuru dosyasının eksiksiz olmasına bağlı. Ancak Cezayir Çalışma Vizesi çıkma süresi ortalama olarak 7-10 iş günüdür.
- Cezayir’e alınan çalışma vizesi, ülkeye giriş yapılır yapılmaz çalışmaya hak tanımıyor. Cezayir Çalışma vizesi alındıktan sonra ayrıca ülkede gerekli yerlere başvurarak önce çalışma izni, ardından da geçici oturum izni için de başvuru yapılması gerekmektedir. Tüm bu süreçler uzun gibi görünse de atılacak doğru adımlar ve talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanması ile sorunsuz olarak tamamlanabilir.
- Cezayir Konsolosluğu vize değerlendirme ve işlem süresine bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir
Cezayir çalışma izni başvuruları ve çalışma izni vize ücreti hakkında detaylı bilgi almak için destek hattımıza bağlanabilirsiniz. 0(312) 419 56 41