Fransa Schengen Vizesi Hakkında Her Şey
Fransa’ya turistik, kültürel gezi, tatil amaçlı seyahat edecekseniz, ticari, iş gezisi, fuar ziyareti amaçlı seyahat edecekseniz veya Fransa’da ikamet eden aile bireyini, akrabanızı, arkadaşınızı ziyaret edecekseniz Schengen vizesine başvurmanız gerekmektedir.
18 yaşını dolduran herkesin başvurusunu kendisi tamamlaması ve son 4 yıl 11 ay içerisinde aldığı VIS ibareli Schengen vizesi yoksa biyometrik verilerini (parmak izi) beyan etmesi gerekmektedir. Fransa vize için belirtmek gerekir ise bu süre son 2 yıldır.
Schengen Bölgesine Dahil Olan Ülkeler Nelerdir?
1985 yılında topluluk çerçevesi dışında başlatılan Schengen işbirliği, Schengen sahası dış sınırlarındaki korumanın güçlendirilmesi konusunda teminat vererek Schengen ülkeleri arasında serbest dolaşımını sağlar. Schengen alanına 26 üye dahildir. Schengen alanına üye bir ülke vizesine sahip olanlar Schengen alanı dahilinde serbest dolaşım hakkına sahip olurlar. Yine de, her ülkenin kendi kontrol noktaları mevcuttur. Ülke hudut memurları kişinin ülkeye girişi konusunda nihai kararı verme yetkisine sahiptir. Schengen alanı, Schengen Antlaşmasını imzalamış ülkeler tarafından oluşmaktadır.
Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Birleşik Krallık ve İrlanda, Schengen Antlaşmasına taraf ülkeler değildir. Birleşik Krallık vizesiyle Schengen bölgesine, Schengen vizesiyle Birleşik Krallık’a girilmemektedir.
Fransa Vizesi Sonuçlanma Süresi
Fransa Schengen vize başvurusu 7-15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Bu nedenle seyahat tarihinizden en geç 15 gün önce vize başvurunuzu tamamlamalısınız. Bununla birlikte seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar vize başvurusunda bulunma hakkına sahipsiniz. İstanbul ve Ankara dışından yapılan başvurularda işlem süresi uzayabilmektedir. Özellikle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ve Fransa’nın dini bayramları olan Paskalya ve Noel öncesinde yapılan başvurularda işlem süreleri uzayabilmektedir. Özellikle Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramı öncesinde veya Fransa´nın dini Bayramları olan Paskalya veya Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilmektedir.
Fransa Schengen vizesi kapsamına aşağıdaki seyahat amaçları girmektedir:
- Turistik seyahat
- Ticari seyahat, iş gezisi, fuar katılım
- Aile veya özel ziyaret
- Mesleki iş ziyareti
- Karayolu şoförleri
- Denizciler
- Kültürel, sport veya konferans amaçlı seyahat
- Eğitim, eğitim programı veya araştırma amaçlı seyahat
- Öğrenci/sınav
- Öğrenci/okul gezisi
- Çocukları Fransız vatandaşı olanlar için
- Evlilik
- Tıbbi tedavi
- Bilim insanları, araştırmacılar ve öğretim üyelerinin yapacağı araştırmalar
Fransa Schengen Vizesi Biyometri İşlemi
Fransa Schengen vize işlemlerinde biyometri kaydının (parmak izi) alınması zorunludur. Alınan biyometrik veri kaydı 5 yıl süreyle Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi’nde (VIS) saklanmaktadır. Schengen vize başvuru sahibi 25 Eylül 2014 tarihinden sahibi Schengen vize başvuruları için parmak izi verdiyse güncel Schengen vize başvurusunda parmak izi prosedüründen muafiyet durumu söz konusu olabilir.
25 Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen vizesi aldıysanız parmak izi muafiyet durumuzu Schengen yetkilimize sorgulatabilirsiniz.
Fransa Schengen Vize Ücreti
Fransa Schengen vize ücreti; konsolosluk harç bedeli, parmak izinin alındığı aracı kurum servis bedeli ve vize servisimizin hizmet bedelinden oluşmaktadır. Happy Turizm hizmet bedeline seyahat sürenizi kapsayan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası, otel, uçak rezervasyonları gibi Schengen vize başvuruları için zorunlu olan belgelerin temin edilmesi de dahildir. Fransa Schengen vizesi başvuru ücretini firmamıza Euro ve TL karşılığı olarak ödeyebilirsiniz. Schengen Antlaşması vize kolaylığı çerçevesinde Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Cape Verde, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna vatandaşlarının vize harç ücreti başvuru yapıldıktan sonra Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenir. Fransa vizesi başvuru ücreti vizeniz reddedildiğinde tarafınıza iade edilmez.
Fransa Schengen Vizesi Gerekli Evraklar Hakkında
Schengen vize başvurularında ibraz edilecek evrakların başvurudan önceki 3 ay içerisinde temin edilmelidir
Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar da Schengen vize başvuruları için aynı prosedürleri izlemedirler.
Eksik evrakla yapılan başvuruda vizenin reddedilmesi olasılığı yüksektir.
Aşağıdaki belgelerin dışında başvuru sahibinin mesleksel durumuna yönelik evrakları bulunmaktadır. 2024 yılına ait güncel evrak listesini telefon hattımızı arayarak Fransa Schengen Departmanımıza bağlanarak temin edebilirsiniz.
Pasaport: Schengen vize başvurularında ibraz edilecek pasaport en az iki adet boş vize sayfasına sahip olmalıdır. Pasaportlarınız son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş olmalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliğe sahip olmalıdır. Pasaportla birlikte pasaportta bulunan tüm vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi
Fransa Schengen vize başvuru formu: Fransa Schengen vize başvuru formu online olarak doldurulmaktadır.
Gidiş-dönüş uçak biletleri rezervasyonu
Nüfus cüzdanı fotokopisi
2 adet biyometrik fotoğraf: Schengen vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar da biyometrik özelliklere uygun olmalı ve 6 aydan eski olmamalıdır. Fotoğraflar 35x45 mm ebatında olmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen vize başvurularında zorunlu olan seyahat sağlık sigortası vize servisimiz tarafından hizmet bedelimiz dahilinde temin edilmektedir. Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası Schengen bölgesinde kalınacak toplam süreyi kapsamalı, acil hastane bakımı masraflarını kapsayan 30.00 € teminatı bulunmalıdır.
Schengen bölgesine birden fazla seyahat gerçekleştirilecekse seyahat sağlık sigortası ilk seyahatin süresini kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinde belirli bir saat belirtilmediyse genellikle öğlen saat 12:00, sigortanın sına erdiği saat olarak kabul edilir. Sigortanızı kendiniz yaptırmak istiyorsanız, sigortanızın geçerlilik süresini birkaç gün uzatmanızda fayda vardır.
SGK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar
- İş Yeri İzin Belgesi: İşyerinden vize talep edilen süre için izin belgesi
- SGK giriş bildirgesi ve hizmet dökümü
Şirket Sahipleri ve Şirket Ortakları
- Ticaret ve Sanayi odası kaydı
- Vergi levhası ve resmi gazete
Emekliler
- Emeklilik belgesi ( banka dekontu vs.)
Çiftçiler
- Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından düzenlenmiş yeni tarihli çiftçilik belgesi
Öğrenciler
- Öğrenciler için: mevcut sene için Fransızca veya İngilizce okul veya üniversiteden belge
18 yaşından küçükler
- Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnız seyahat seyahat edecekse veya ebeveynlerden biri eşlik edecekse :
- Ebeveynlerden noter tasdikli muvafakatname (Bu durum çoçukla birlikte giden ebeveyn tek başına velayet hakkına sahip ise geçerli değildir).
Türkiye’de İkamet Eden Yabancılar
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturum izni
Finansal Yeterliliği Destekleyici Belgeler
- Bankadan kaşeli ve imzalı son 3 aya ait şahıs hesabı dökümü veya dökümleri veya banka hesap cüzdanının orijinali.
- Gelirleri kanıtlayacak belgeler, son 3 aylık maaş bordrosu vb.
Not: Fransa Schengen vizesi için gerekli evrakların asıllarıyla, size iade edilmeyecek her belgenin birer adet fotokopisini yanınızda bulundurmanız gerekir. Fransa Konsolosluğu Vize Bölümü belirtilen evrakların haricinde ek evrak talebinde de bulunabilir. Talep edilen tüm evrakların sunulması, vizenin mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez.Talebinizin incelenmesini kolaylaştıracak her tür belgeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz (Örn : vize düzenlenmiş eski pasaportlarınız...). Başvuru sahibinin vize süresi bitmeden önce ülkeyi terk edeceğine yönelik inandırıcı kanıtlar sunulmalıdır. Başvuru sahibinin Türkiye’deki işine devam edecek olması veya okuluna devam edecek olması bunlardan birkaçıdır. Schengen vize başvurularında eksik evrak bulunması halinde başvuru işleme alınmayabilir, evrakların tamamlanarak yeni bir randevu alınması talep edilebilir.
Fransa Schengen Vize Başvurusu Değerlendirme Süreci
Fransa Konsolosluğu vize başvurularında ilk olarak seyahatin amacına, Fransa’da konaklama süresi boyunca vize başvuru sahibinin yeterinde ödeme gücü olup olmadığına, başvuru sahibinin Türkiye’deki ekonomik ve ailevi bağlarına yönelik değerlendirmede bulunurlar.
Fransa Schengen Vizesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen vizenizdeki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer vizenizde kişisel bilgilerinizde hata yapılmışsa vakit kaybetmeden Fransa Konsolosluğunu bilgilendiriniz. Vize başvurularını değerlendirme hususunda nihai karar mercii Fransa diplomatik temsilcilikleridir.
Schengen vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayacak şekilde Schengen alanına kısa süreli seyahatler yapma hakkı tanımaktadır. Her başvuru sahibinin ülkede kalış süresi Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenir. Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler edilebilmektedir. İki yıllık bir vize (C2) ile 4 kez 90 günlük seyahatlerde bulunulabilmektedir
Fransa Schengen vizesi almak ve başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla en kısa sürede tamamlamak için lütfen bizi arayınız.