Hindistan Vize Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?
Hindistan vize dilekçelerinin yazımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı Hindistan vize dilekçesi sayfamıza hoş geldiniz.
Vize isteyen çoğu ülke vize başvurusu sırasında seyahat amacı fark etmeksizin isteğe bağlı şahsi vize talep dilekçesine ek; çalışan veya şirket sahipleri için zorunlu olarak çalışma ve izin belgesi istemektedir
Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Hindistan vize başvurunuzda talep yazınızı oluştururken dilekçeniz sunduğunuz evraklar ile uyumlu olmalıdır.
Vize talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Hindistan vize dilekçeleri İngilizce olarak yazılabilmektedir.
- Dilekçenin tarihi yazılmalıdır.
- Hindistan’ın hangi temsilciliğine ve hangi departmanına hitap ettiğiniz mutlaka belirtilmelidir.
- İsim, soy isim ve pasaport numaranız bulunmalıdır.
- Seyahat tarihleriniz net olmalıdır.
- Dilekçede belirttiğiniz seyahat tarihleriniz ile başvuru formu, otel, uçak ve seyahat sağlık sigortası kapsamı üzerinde yazılı seyahat tarihleri uyumlu olmalıdır.
- Seyahat planlamanıza dair ayrıntıları vermeniz gerekir. Bunlar ulaşım araçları, konaklama bilgileri ve ziyaretin amaçlarıdır. Ziyaret sırasında yapacaklarınızdan genel olarak bahsedilmesi olumludur.
- Geçmiş seyahatlerden, geçmiş vize reddi durumlarından bahsedilmesi olumludur.
- Vize talebiniz süresine bağlı olarak tek, çift veya çok girişli seçeneklerini belirtmelisiniz. Örneğin; 15 gün içerisinde bir veya daha fazla seyahatiniz olacak ise çok girişli talep etmelisiniz.
- Mesleki bilgileriniz yer almalıdır.
Çalışanlar için; şirketin antetli kağıdına işe giriş tarihiniz, göreviniz, maaşınız net olarak yazılmalı, şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve şirket kaşesi atılmalıdır.
Şirket sahipleri için; şirketin antetli kağıdına şirketin kuruluşu, yapılan işin konusu ve aylık/yıllık kazanç belirtilerek şirket kaşesi ile birlikte şirket sahibinin imzalaması gerekir.
Emekliler için; emekli olunan tarih belirtilerek emekli maaşı yazılmalı ve kişinin imzalaması gerekir. Evraklarınızda emekli maaşınızın yattığı banka dökümleri de bulunmalıdır.
Freelance, sözleşmeli çalışanlar, sanatçılar gibi spesifik durumları olanlar için gelir durumu kanıtlarıyla birlikte sunularak belirtilmelidir.
- Banka gelirleriniz yüksek veya anlaşılamaz durumları telafi etmek adına yaptığınız işler hakkında detay verilmelidir. Örneğin keyfi olarak araba alım-satım veya borsa ile ilgileniyor olabilirsiniz. Bu durumu kazanılan para ile ilişkilendirerek doğru anlatmak gerekir.
- Hindistan'da masraflarınızı kimin ve nasıl karşılayacağı belirtilmelidir. Masraflarınız bir başkası tarafından karşılanacak ise kendisinin size sponsor dilekçesi yazması gerekir.
- Verilen vize süresi sınırları içerisinde ikamet ettiğiniz ülkenize geri döneceğinizi taahhüt etmelisiniz.
- Ayrıca; ziyaret amaçlı seyahatinizde sizi davet eden kişi, ticari amaçlı seyahatinizde sizi davet eden kurum, turistik amaçlı seyahatinizde otel vs bilgileri dilekçenizde yer almalıdır.
- Ticari, ziyaret, eğitim amaçlı veya turistik vize başvurusunda bulunuyor olabilirsiniz. Tüm konsepte vize dilekçenizde yukarıdaki maddelerden faydalanarak dilekçenizi oluşturabilirsiniz. Vize talep yazısı tüm dosyanızın bir ön sunumu olarak düşünülmelidir. Konsolosluklar dosyanızı değerlendirirken dilekçenize mutlaka dikkat ederler. Bu yüzden hafife alınmaması gereken bir husustur.
- Hindistan turistik vize başvurusu 3 aylık tek giriş olarak talep edilebilir. Turistik vize başvurularında 3 aylık tek girişli vizeden başka bir vize süresi Konsolosluk tarafından onaylanmaz. Ancak Hindistan ticari vize başvurusunda ilk başvuruda 6 aylık çok girişli vize talep edilebilir. Daha sonraki ticari vize başvurularında 1 yıllık çok girişli vize talep edilebilir.
Almak istediğiniz vize türü için vize verme işlemleri sadece Hindistan temsilciliklerinin kararı olduğundan yukarıda bahsedilen tüm konular vize alımı için garanti edilmez.
Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak bahsettiğimiz tüm seçenekler birer tecrübe ürünüdür. Uzmanlarımızdan vize talep dilekçesi hakkında sözlü bilgi almak için arayın. 0(312) 419 56 41