İsrail Çalışma Vizesi (B/1) Nasıl Başvurulur?
İsrail’e yapılan iş seyahatleri 90 günü aşıyor ise kişi İsrail çalışma iznine başvuru yapmalıdır. İsrail çalışma izni ile ilgili gerekli prosedürleri sayfamızın devamında görüntüleyebilir, evraklarınızı bu prosedürler dahilinde hazırlayabilirsiniz. Konu ile ilgili sorularınız için çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
İsrail’e seyahat edecek umuma mahsus (bordo), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ülkeye yapacakları 90 günden uzun seyahatler için çalışma vizesi almak zorundadır. İsrail çalışma vizesi, uzmanlar, sanatçılar ve belli iş kollarında görev alan iş adamlarına verilmektedir. Başvuru işlemlerinin başlayabilmesi için İsrail İçişleri Bakanlığının onayı gerekmektedir. Onay alındıktan sonra diğer prosedürler tamamlanarak vize başvurusu yapılabilir.
İsrail Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
İsrail çalışma vizesi B/1 vize kategorisinde değerlendirilmektedir. Başvuru sahibi seyahat amacına uygun belgeleri sunarak niçin 90 günden uzun kalmak istediğini kanıtlamalıdır. Eğer konsolosluk birimi belgeleri yeterli görür ise kişinin başvurusunu olumlu değerlendirebilir. Ancak sunulan belgelerde herhangi bir eksiklik ve hata var ise konsolosluk başvuru sahibinin evraklarını yetersiz gördüğünden vizesini onaylamama yetkisine sahiptir. Yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması konusunda son yetkili mercii her zaman İsrail temsilcilikleridir.
Eğer kalış süreniz 90 günden daha az olacak ise İsrail ticari vize sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Çalışma vizesi için talep etmeniz halinde ek olarak seyahat sağlık sigortası konusunda firmamızdan destek talep edebilirsiniz. Seyahat sağlık sigortanızı gideceğiniz tarihleri kapsayacak şekilde yapmaktayız.
Başvuru işlemleri için sunulan eksik ya da hatalı bir evrak süreci uzatacağı gibi vizenizin olumsuz sonuçlanmasına da neden olabilir. Dolayısıyla başvuru için gerekli bilgileri ve prosedürleri iyice kavrayarak işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz.
Çalışma vizelerin süresini İsrail İçişleri Bakanlığı kendi mevzuatınca belirlemektedir. Eğer İsrail’de kalış süreniz başvuru için talep edilen süreden daha uzun olacaksa çalışma izninizi alıp ülkeye giriş yaptıktan sonra orada süreyi uzatmak mümkündür. Gerekli olan belgeler ile İsrail İçişleri Bakanlığının nüfus müdürlüklerinden bir tanesine başvuru yapabilmektedir.
İsrail’de iş bulmak isteyen ya da iş teklifi alan başvuru sahiplerinin gerekli prosedürleri uygulayarak çalışma vizesine başvuru yapması gerekir. İsrail’de işçi maaşları çalıştığınız firmalara göre farklılık gösterecektir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi ancak anlaşma yaptığınız firma yetkilisi ile görüşerek öğrenebilirsiniz.
İsrail Çalışma Vizesi Randevu
İsrail için İçişleri Bakanlığından alınan onayın ardından başvuru sahibi şahsen konsolosluğa giderek başvuru işlemlerini tamamlamalıdır. Ankara Konsolosluğundan başvuru yapacak kişiler önceden randevu alarak işlemleri tamamlayabilir. Ancak İstanbul için randevu zorunluluğu bulunmamaktadır.
Randevu gününde başvuru sahibi şahsen evraklarını teslim ederek konsolosluk yetkilisiyle görüşmektedir. Başvuru sahibi ile yapılan kısa bir mülakattan sonra evraklarınız kabul edilir ve başvuru süreciniz başlar. İşlem sonunda pasaportu teslim alabilirsiniz.
İsrail çalışma vizesi randevu aşamasında kişi evraklarını konsolosluk yetkilisine ibraz ettikten sonra parmak izi alımı yapılmaktadır. Biometrik fotoğraf taraması ile parmak izi beyanından sonra tüm işlemleriniz tamamlanacaktır. Uzun dönem başvuruları için parmak izi beyanı olduğundan başvuru sahibi şahsen konsoloslukta bulunarak işlemlerini tamamlamalıdır.
İsrail Çalışma/İşçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İsrail’de yaşamak istiyorum diyen başvuru sahiplerinin İsrail temsilciliklerinin belirlemiş olduğu şartları yerine getirerek vize başvurusu yapması gerekmektedir. Türkiye’den vize başvurusu yapılabilmesi için İsrail İçişleri Bakanlığından mutlaka onay alınmalı ve onayın ardından kişi şahsen evraklarını konsolosluğa beyan etmelidir.
Çalışma/işçi vizesi B/1 vize kategorindedir ve başvuru sahiplerinin bu vize kategorisine uygun evraklar hazırlayıp sunması gerekir. İsrail çalışma/işçi vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;
1-Pasaport (Pasaportun son 10 yıl içinde alınması, seyahat itibari ile 1 sene daha geçerli olması, yıpranmış ve yırtılmış sayfalarının olmaması ve mutlaka en az 2 boş sayfasının olması gerekir)
2- Tam ve eksiksiz olarak doldurulmuş İsrail Vize Başvuru Formu
3-Son 1 yıl içinde çekilmiş 2 adet 5x5 ölçülerinde biometrik fotoğraf
4-Doğum belgesi (Apostilli olarak sunulmalıdır)
5- Sabıka kaydı (Apostilli olarak sunulmalıdır)
6- Konsolosluk tarafından belirlenen klinik ve hastanelerden alınmış sağlık raporu ve ek olarak tüberküloz, hepatit ve AIDS için yapılmış test sonuçları ve kan testi sonuçları)
7-Parmak izi beyanı
NOT: Apostil, Adliyeden alınan sabıka kaydı ve Nüfus Müdürlüğünden alınan doğum belgesinin İsrail’de de geçerli olabilmesi için Valilik ve Kaymakamlık onayının yapılması demektir.
Yukarıda sayılan evraklar haricinde konsolosluk birimlerinin her zaman ek evrak isteme yetkisi olduğu unutulmamalıdır. İstenilen evrakların kısa sürede temin edilmesi gerekir.
İsrail Çalışma/İşçi Vizesi Ücreti
İlgili ülkeye 90 günden uzun olmak kaydıyla çalışma amacıyla yapılan seyahatler için vize ücreti ödenmelidir. İçişleri Bakanlığının nüfus müdürlüklerine yapılan müracaat sonrasında ücret başvuru sahibi tarafından ödenir. İsrail çalışma vizesi ücreti dış temsilcilikler tarafından belirlenmektedir. Başvuru işlemlerinin devam edebilmesi için belirlenen ücretin yatılması gerekir. Vizenin onaylanmaması durumunda ödenen ücretlerin iadesi konsolosluklar tarafından yapılmamaktadır.