Yunanistan Vize Reddi Nedir?
Değerli ziyaretçimiz; schengen ülkelerine olan vize başvurularında yaşanılan Yunanistan vize reddi konusuna daha ayrıntılı bakmak için ekibimiz bilgilerinden hareketle hazırladığımız sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada vize reddinin neden verildiği ve vize reddi alındıktan sonra ne yapılabileceği hakkında genel bilgilendirmeler mevcuttur.
Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat’ın yaptığı açıklamaya göre 2019 yılında dünyada schengen ülkelerinin temsilciliklerine veya başvuru merkezlerine toplamda 17 milyon schengen vizesi başvurusu yapıldı. Bu schengen vize kanunlarının uygulanmaya başlandığı zaman diliminden beri en yüksek başvuru sayısı olarak tarihe geçildi. 2019 Yılında schengen ülkelerine en fazla vize başvurusunda bulunan ülke vatandaşları 4 milyon 133 bin 100 başvuru ile Rusya’nın olmuştur. Çin ve Hindistan’ın ardından 906 bin başvuru ile bu ülkeleri Türkiye takip ederek en fazla vize başvurusu yapan ülkeler arasında 4. sıraya yerleşmiştir. Ayrıca Türkiye’den başvuru yaparak vize reddi alan kişilerin toplam sayıya oranı ise %9.7’dir. Yani yaklaşık olarak schengen ülkelerine başvuru yapan her 10 kişiden 1 kişinin vize başvurusu olumsuz sonuçlanmaktadır.
Yunanistan vize işlemleri başvuru dosyanız oldukça titiz hazırlanmalıdır. Sürekli vize alıyor olsanız bile yine de vize reddi almanız olası ihtimaldir. Geçmiş seyahatleriniz veya maddi durumunuz kesinlikle vize reddi almayacağınız anlamına gelmese de Yunanistan temsilciliklerinin olumlu düşünmesine yol açabilecek durumlardır.
Yunanistan Vize Reddi
Yunanistan Vizesi Neden Reddedilir?
Yunanistan vize reddi tüm schengen ülkelerince kabul edilmiş belirli formattaki maddeler üzerinden verilmektedir. Bu maddeler genel olarak sahte veya yıpranmış seyahat belgesi sunmak, maddi kaynak yetersizliği veya kanıtlanamaması, giriş yasağı bulunması, seyahat sağlık sigortasının geçerli olmaması ve schengen topraklarından ayrılacağınıza inanmamalarından oluşur.
Yunanistan için temsilciliklerin en fazla verdiği vize reddi sebepleri 2.-10. ve 13. maddelerdir. Bu maddeler genel olarak planlanan seyahatinize ilişkin gerekçelerin uyumsuz olması, maddi imkanlarınızın yetersiz olması, Türkiye’ye bağlı olduğunuzu kanıtlayamamanız ve geçerli seyahat rezervasyonlarına sahip olmamanızdan kaynaklanır. Ancak yine de yeterli seyahat geçmişine sahip olmamanız da temsilcilikler tarafından gittiğiniz schengen ülkesinden geri dönmeyeceğinizi düşündürebilir.
Otel ve uçak rezervasyonlarınızın vize başvurularınız işleme girmeden veya sonuçlanmadan önce iptal edilmiş veya geçerliliğini yitirmiş olması
Yeterli seyahat geçmişinizin olmaması
Yeterli maddi kaynaklara sahip olmamanız
Seyahat sağlık sigortanızın geçerliliğinin olmaması
Başvuru formu, dilekçe, davetiye, otel ve uçak rezervasyonlarınızın tarihlerinin uyuşmaması
Seyahatinizin inandırıcı gelmemesi
Yukarıda belirtilenlerin aksini ispatlayacak evraklar ile doğru bir başvuru yapılabilir. Bunlar istisnalar olsa da vize başvurunuza doğrudan etki eden maddelerdendir.
Vize reddi almanız halinde Yunanistan dahil tüm schengen ülkeleri vize harcı iadesi yapmamaktadır. Vizenize itiraz etmek için vize reddi aldığınız maddenin aksini kanıtlayacak evraklar ve detaylı bir dilekçe ile iletmelisiniz.
Covid-19 salgını nedeniyle shcengen başvurularında sert düşüş yaşanmıştır. 18 Mart 2020 itibariyle tüm vize başvurularını askıya alan Yunanistan bu dönemlerde yapılacak vize başvurularında seyahat planlamasının 1 Haziran 2020 ve sonrasında olması dahilinde işleme alabileceklerini belirttiler. Schengen ülkeleri bu dönemde sınırlarını açmadığı için başvuru yapılmasını önermemekteyiz. Ancak ilgili başvuru merkezlerinden veya Yunanistan temsilciliklerinden gelecek seyahat planlamanız doğrultusunda randevu alabilirsiniz.
Happy Turizm olarak yıllar boyu edindiğimiz tecrübeleri ekibimizin yapı taşlarını oluşturan ülke uzmanları, iç operasyon ve dış operasyonlarımızdan derlediğimiz bilgilerle harmanlayarak aktarmaya çalıştık. Yunanistan vize reddi 2023 sayfamızı incelediğiniz için teşekkür ederiz.
Sormak istediğiniz her konu hakkında veya bulamadığınız detaylara ulaşmak için ülke uzmanlarımızı hemen arayın.