E1 Amerika Tüccar Vizesi Nasıl Alınır?
Türkiye ile Amerika arasında imzalanan ticari anlaşma kapsamında Türk vatandaşlarının E1 Amerika Tüccar Vizesine başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Bu vize kategorisine başvuru yapabilmek için Türkiye-Amerika arasında ticaret yapan bir şirketin kurularak yasal prosedürü karşılaması gerekmektedir.
Uluslararası Bankacılık, Sigorta, Ulaşım, Turizm ve İletişim gibi sektörlerde olabilir. Burada dikkat edilecek ikinci şart Amerika’daki şirketin cirosunun % 50’sinin Türkiye’de olmasıdır. Eğer şirket yeni kurulacaksa ya da Amerika’da şube açılacaksa bunun için iyi bir fizibilite (Business Plan) hazırlanması gerekmektedir.
Amerika bu vize türü için firma için net bir yatırım tutarı belirtilmemiştir. Ancak en az 100.000 Dolarlık bir yatırım tutarının olması vizenizin olumlu sonuçlanması adına faydalı olacaktır. E1 Amerika Tüccar Vizesine; şirket sahipleri, ortakları, müdür ve yöneticiler ya da şirkette önemli pozisyonda çalışanlar başvuru yapabilir. Şirketteki sıradan vasıflı ya da vasıfsız işçiler E1 Tüccar vizesine başvuru yapamıyor.
Amerika ile bir kerelik yapılan ticaret için Tüccar vizesine başvuru yapılamaz. Ayrıca E1 Amerika Tüccar vizesi sahiplerinin sadece kendi şirketlerinde çalışma izni vardır, başka bir işte çalışmazlar. Aynı zamanda süregelen ticaretin bir rutini olmalıdır. Sürekliliği olan ticari hareket zorunludur.
?
E1 Amerika Tüccar Vizesi İçin Gerekli Evraklar
E1 Amerika Tüccar Vizesi için gerekli evraklar kişisel bilgileriniz ve ticari hayatınızın özeti olarak dosyanızda eksiksiz bulunmalıdır. Bu sebeple ispat yükümlülüğünüz formların doldurulması ile başlar.
Evraklarınızdan birinin eksik ya da yanlış olması vizenizin olumsuz sonuçlanmasına, vize başvuru sürecinizin uzamasına neden olabilir. E1 Amerika Tüccar Vizesi için gerekli evraklar online olarak gönderilecektir, sadece evrakların varlığı, niteliği değil aynı zamanda talep edilen sıra ile teslim edilmelidir. Önerilen sıra ile gelmeyen evraklar iade edilir bu da başvuru sürecinizin uzamasına neden olur.
E-posta (online) gönderilecek evraklar ortalama 80 sayfa ve en fazla 5 MB boyutunda olmalıdır. Bu boyuttan büyük dosyalar, sistem tarafından reddedilir. Sıkıştırılmış dosyalar(zip) ya da farklı bir kanaldan paylaşılan gönderiler kabul edilmemektedir. İngilizce ya da Türkçe olmayan her başvuru evrakı yeminli çevirisi ve orijinal kopyası ile birlikte gönderilmelidir.
Ticari bir faaliyetle ilgili vize kategorisi başvurularında şirket evraklarının temini ve niteliği gözünüzü korkutabilir. Happy Turizm merkez ofisimizi ya da size en yakın şubemizi arayarak E1 Amerika Tüccar Vizesi 2023 güncel evrak listesini öğrenebilir, gerekli formların doldurulması konusunda danışmanlık hizmeti isteyebilirsiniz.
Kişisel Evraklarınız
DS-160 Formu: İngilizce ve online olarak doldurulmalıdır. İşlem bittikten sonra size yönlendirilen onay sayfasının çıktısı alınarak vize görüşmesine giderken götürülmelidir. Form, her başvuru sahibi için ayrı ayrı doldurulmalıdır. Form ayrıntıları için tıklayınız.
DS-156E Formu: Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu asıl başvuru sahibi için doldurulmalı.
G-28 Formu: E1 Tüccar Vizesine sahibi adına vekalet verdiği avukat başvuru yaparsa bu form doldurulmalı. Formlardaki bölümleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı. İletişim bilgileri kısımlarına mutlaka e-mail adresi yazılmalıdır.
Pasaport: En az 6 ay kullanılabilir pasaportun kişisel detayların yer aldığı sayfanın fotokopisi.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: E1 Amerika Tüccar Vizesi başvuru sahibinin asıl başvuru sahibi ile ailevi bağlarını kanıtlar.
Evlilik Cüzdanı
Geri Dönüş Yazısı: Asıl başvuru sahibi tarafından yazılıp imzalanan yazı. Kişi ABD’deki yasal statüsü sona erince geri döneceğini beyan etmeli.
Şirket Evraklarınız
Firmayı ve başvuru sahibini tanıtan ön yazı: Amerika’daki şirketi, pozisyonunu ve sahibinin vasıflarını açıklamalı.
Detaylı İş Planı: Önümüzdeki 5 yıl için kâr ve zarar öngörülerini içeren detaylı bir iş planı hazırlanmalı. Şirket Amerika ekonomisine hatırı sayılır bir katkı sağlamalı.
Vergi Beyannameleri: Amerika Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirilen gelirleri gösteren, son 2 yıla ait beyannameler.
W-2 ve W-4 Vergi İade Formları: Çalışanların aldığı maaşların listesini detaylarıyla ve vergi kesintilerini açıkça gösteren formlar.
Çalışanların maaş kayıtları ve kişisel bilgileri: Çalışanların isim, soy isim, adres bilgileri ve aldıkları maaşları gösteren kayıtlar.
Şirketin aidiyetini gösterir evraklar: Şirketin mülkiyetinin en az yüzde 50’si Türk vatandaşına ait olmalı.
Şirketin birden fazla sahibi varsa; Şirketin kuruluş belgesi, hisse senetleri, ticari sicil gazetesi, hisse sahiplerine ait pasaport fotokopileri, ana şirkette sahip oldukları hisse yüzdeleri, şirket devamlılığını gösteren belge, faaliyet raporu.
İki ülke arasında ticareti gösteren belgeler: (Uluslararası ticaretin en az yüzde 50’sinin Amerika ve Türkiye arasında olduğunu kanıtlamalı.)
Alım-Satım Faturaları
Şirkete ait banka hesap özetleri
Nakliye Makbuzları
Gümrükleme ve depo makbuzları
Sözleşmeler
Asıl Başvuru Sahibinin özgeçmişi
Başvuru sahibine ait diploma, sertifika, katılım belgesi ve referans mektupları.
E1 Amerika Tüccar Vizesi için gerekli evraklar yukarıda belirttiğimiz gibi olup Konsolosluk nezdinde ek evrak istenebilir.
E1 Amerika Tüccar Vizesi Uyarılar
Amerika Tüccar Vizesi Uyarılar yazımızda önem arz eden bir kaç başığı bir araya getirdik.
Amerika Konsolosluğu tarafından onaylanan kişilerin eş ve 21 yaşını doldurmamış, bekar çocukları milliyetlerine bakılmaksızın E1 Tüccar Vizesine başvuru yapabilirler. Bu aile üyeleri, E1 Vize sahibinin kalacağı süre ile aynı uzunlukta Amerika’da kalabilirler. Ancak 21 yaşını dolduran aile ferdinin Türkiye’ye dönmesi gerekiyor. E1 vize sahibinin eşi istediği işte çalışabiliyor, ancak çocukları okul kütüphanesi hariç bir iş yerinde çalışmıyor. Çocuklar 21 yaşına kadar ABD’deki tüm okullarda ücretsiz okuyabiliyorlar. E1 Tüccar Vizesi, Amerika’da süresiz kalma hakkı vermez. 2 ya da 5 yıl süre ile verilen vize süresince dilediğiniz kadar giriş/çıkış yapabilirsiniz. Ticari faaliyetlerin devamı süresince ülkede kalma hakkı vardır, eğer vize süresi biterse vize süresi uzatılabilir. Aile fertleri ise E1 vize sürelerini kontrol etmeli ve süresi dolmadan uzatma başvurusunda bulunmalıdırlar.
E1 Amerika Tüccar Vizesi başvurusu yapmak istiyorsanız ama prosedür konusunda soru işaretleriniz varsa danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm danışmanlarıyla iletişime geçerek, evrakların hazırlanmasından, başvuru formlarının doldurulmasına, randevunun alınmasından mülakata kadar tüm süreçleri birlikte yönetebilirsiniz.
E1 Amerika Tüccar Vizesi Nasıl Alınır?
E1 Amerika Tüccar Vizesi Nasıl Alınır? uzmanlarımız tarafından yanıtlanan ve en sık karşılaşılan sorudur. Bu sebeple size kısa bir yönerge hazırladık.
DS-160 ve DS-156E Formlarınızı doldurun
E1 Amerika Tüccar Vizesi başvurusunda bu iki formun eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Amerika Konsolosluğu yetkilileri vize mülakatında bu formlardaki beyanlarınızı esas alacaktır. Eğer beyanlarınız ve formdaki bilgileriniz uyuşmazsa vizeniz reddedilebilir. Formları doldururken yetkililerimizden danışmanlık alabilirsiniz.
Evraklarınızı ofisimize gönderin
Yetkilimiz ile görüşüp hazırlamanız gereken evrakları öğrendikten sonra belgelerinizi kurye ya da kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı en kısa sürede kontrol edip sizi bilgilendireceklerdir.
Randevunuzu ayarlayacağız
Yetkilimiz belgelerinizi inceledikten sonra başvuru sürecinizi başlatır. İlk önce E1 Amerika Tüccar Vizesi için hazırladığınız evraklar, başvurunuzu yapacağınız Amerika Konsolosluğuna online olarak gönderilir. 6-8 hafta aralığında evraklarınızı inceledikten sonra size bir randevu belirler. O gün vize mülakatına katılmak ve parmak izi vermek için konsolosluğa gitmeniz gerekecektir.
Mülakatta yetkilimiz yanınızda olacak
Amerika Konsolosluğu’na mülakata gittiğiniz gün sizi yetkilimiz karşılayacak ve parmak izi kaydı sürecinde eşlik edecektir. Ayrıca mülakat öncesi gelebilecek sorularla ilgili sizi bilgilendirecektir. E1 Amerika Tüccar Vizesi onayınızın çıkıp çıkmayacağı ile tek karar otoritesi Amerika Büyükelçiliği’dir. Vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibini bir kez daha mülakata çağırabilir, ek evraklar isteyebilir. Tüccar vizesiniz kesin olarak çıkmadan Amerika seyahatinizle ilgili herhangi bir rezervasyon yapmamanızı öneririz. Ayrıca E1 Tüccar vizeniz çıkmış olsa bile Amerika’ya giriş yapmanıza sınırdaki gümrük memurları karar verecektir. E1 Tüccar vizesi ile Amerika’ya giden kişinin çalışma izni Sosyal Güvenlik Numarası için başvuru yapıldığında 10 gün içinde çıkmaktadır. E1 Amerika Tüccar Vizesi Nasıl Alınır? sorumuzun aileleri kapsayan bölümü ise aşağıda bilginize sunulmuştur.
E1 Tüccar Vizesi Sahiplerinin Aileleri Nasıl Vize Alır?
E1 Amerika Tüccar Vizesi sahiplerinin aileleri ( eş ve 21 yaşını doldurmamış bekar çocukları) Amerika’ya gelebiliyor. Aile fertlerinin de E1 vizesine başvuru yapması gerekiyor. Bunun için öncelikle her bir aile ferdi için DS-160 Vize Başvuru Formu doldurulmalıdır. Ardından aşağıda bilginize sunduğumuz evraklar hazırlanır.
E1 Tüccar Vizesi İçin Aile Fertlerinin Hazırlaması Gereken Evraklar
G-28 Formu: Eğer başvuru avukat gibi bir danışman tarafından yapılacaksa bu form doldurulmalıdır. Formdaki bilgiler eksiksiz olmalı ve iletişim bilgileri kısmına mail adresi mutlaka yazılmalı.
Asıl Başvuru sahibinin E1 vizesinin kopyası.
I-797 Onay Belgesi: ABD’deki yetkili makamlarca vize değişikliği yapılmış kişilere verilir.
Asıl başvuru sahibi ile aile bağlarını gösteren belgeler: Doğum belgesi, kimlik fotokopisi, evlilik cüzdanı ve vukuatlı nüfus kayıt örneği.
Evraklar hazırlanıp vize ücreti ödendikten sonra evraklar taranarak Büyükelçiliğe gönderilir. Randevu günü mülakata gidilir ve parmak izi verilir.
E1 vizesi alarak Amerika’ya giden kişinin eşi, burada sosyal güvenlik numarasına (SSN) başvuru yapabilmektedir. SSN numarası geldikten sonra çalışma izni başvurusu yapılabiliyor. Ücret karşılığında I-765 formunu dolduruyor. Belli bir süre sonra USCIS’e randevuya giderek parmak izi ve resim gibi biometrik işlemlerden geçiyor. Ardından çalışma iznini gösteren kimliğini alıyor ve bu belge ile istediği işte çalışabiliyor.
E1 Amerika Tüccar Vizesi Ret
E1 Amerika Tüccar Vizesi Ret, karşılaşabileceğiniz olasılıklardan biridir. Evraklarınız, doldurulan formlar ve beyanlar bu duruma etkendir.
E1* Anlaşmalı Tüccar, E2* Anlaşmalı Yatırımcı, E3* Avustralyalı Özel İşçi vize kategorileri için Konsolosluk nezdinde alınan ücret 205 Dolar’dır. Elbette vize süreniz ve varsa özel bir durum rakam da değişiklik gerçekleştirebilir. E1 Amerika Tüccar Vizesi ret aldığınızda veya başvuruda vaz geçtiğinizde ücret size iade edilmez.
E1 Amerika Tüccar Vizesi Ret riski almamak, zaman tasarrufunda bulunarak doğru zamanda işlerinize yön vermek istiyorsanız ofis ve şubelerimiz aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.